Nettiasetukset ja tietoturva.

Tarvitsetko apua nettiasetusten ja sen tietoturvan kanssa? Jos sinulla on 4G/5G mobiilireititin ja olet epävarma sen asetuksista, voit tuoda laitteen luokseni, laitetaan reititimen tietoturva asetukset kohdalleen, täällä tehtynä sen saa Pika Palveluna 20€ Omakotitalon langattoman netin toiminta voi olla haastavaa, autan mielelläni kartoittamaan tarvittavat tukiasemat ja mesh laitteet kotiisi jotta saat netin toimimaan hyvin kaikkialla kotona.

Continue Reading

Hinnat nousee maailmalla!

Komponenttien saatavuus on heikentynyt, siinä samalla osien hinnat ovat melkein tuplaantunut kuukauden sisällä. Pelikoneita en tällä hetkellä suosittele että ostettaisiin, kesään mennessä saataa osien hinnat pudota takaisin normaaliin, tai ainakin toivotaan että hinnat sekä saatavuus palaisivat takaisin normaaliin.

Continue Reading

Turvallisuus ennen kaikkea.

Rajoitan toimintaani seuraavasti: Voin noutaa koneen sovitusti pitämällä turvavälin. Huollettava laite tulisi olla ulkopuolelta puhdistettu ja mieluiten puhtaassa pussissa / kassissa ennen noutoa. En voi tulla asiakkaan luokse sisälle. En voi ottaa vastaan käteistä, mieluiten tilille maksu kun on maksun aika. Huolletut koneet / laitteet puhdistan ja desifioin ennen palautusta. Jos mahdollista niin koitetaan selvittää vika puhelimitse / etänä ennenkuin päätetään mitä tehdään. ( tämä on tietenkin ilmaista )

Continue Reading

Konepakettien saatavuus viivästyy

Nykyisen tilanteen vuoksi konepakettien osien saanti on hidastunut. Suomen tukuista saan kyllä osia, mutta hinnat ovat huomattavasti kalliimmat kuin Saksan tukusta. Jatkan osien tilaamista kun tilanne rauhoittuu Euroopassa. Halutessa voin tilata osia myöskin Suomen tukuista, mutta hinnat ovat paljon kalliimpia. Kun tilanne paranee niin ilmoitan asiasta. Vältetään turhia lähikontakteja, kuten kättely ja päihitetään tämä epidemia yhdessä. En voi ottaa käteistä vastaan, kunnes tilanne on parantunut. Vain tilillemaksu ja kortilla lähimaksu varmuuden vuoksi käytössä. Terveisin Lari Hartikainen

Continue Reading

Päivittääkö tietokone nytten vai myöhemmin?

Jos olet harkinnu parin kuukauden sisällä päivittää tietokoneen uuteen, niin kannattaa se tehdä nytten. Osien saatavuus on jo rajoitettu, hinnat saattaa nousta roimasti parin kuukauden aikana. Vielä tällä hetkellä hinnat on hyvät rajoituksista huolimatta. Seuraava vaihe päivitykselle on ensi vuoden alkupuolella jos päivitystarve ei ole vielä tähtäimessä. Mutta ei voi tietää miten pitkään nykyinen epidemia jatkuu, saatavuus voi olla vaikeampaa ja kallimpaa ensivuonna.

Continue Reading

Kiina epidemia vaikuttaa osien hintaan.

Kiinan tapahtumien vaikutus on nostanut tietokoneiden osien hintoja, vaikutusta ei vielä tiedetä kuinka kauan kestää ennenkuin osien saatavuus palautuu normaaliksi. Hinnastoissa saattaa tulla muutoksia konepaketeissa, mitä pidempään epidemia kestää sitä enemmän se tulee vaikuttamaan osien saatavuuteen, kun tukkureitten varastot rupee tyhjenemään ja kysyntä osille nousee niin tukkureitten täytyy nostaa hintoja kysynnän mukaan.

Continue Reading

Avast Virustorjunta lisenssit

Avast Premium sekä Ultimate toimii Windows, Mac, iPhone/iPad, Android laitteissa. Avast Ultimate on enemmän kuin pelkkä virustorjuntaohjelma. Siihen kuuluu kaikki, mitä tarvitset pitääksesi kaikki tietokoneesi, puhelimesi ja tablettisi suojattuina, yksityisinä ja parhaassa mahdollisessa kunnossa.Kehittynein virustorjuntaohjelma estää haittaohjelmat sekä kiristysohjelmat. VPN suojaa yksityisyytesi netissä täydellisesti. Lisäksi paketissa on huippuluokan puhdistus- ja optimointityökalut sekä salasanojen hallinnoinnin. AVAST Premium Security 1 Laite 1 vuosi ——–| 30€ Normi 69,99€ AVAST Premium Security 10 Laitetta 1 vuosi –| 50€ Normi 89,99€ AVAST Premium Security 10 Laitetta 2 vuotta | 90€ Normi 179,99€ AVAST Ultimate Suite 10 Laitetta 1 vuosi ——-| 70€ Normi 99,99€ AVAST Ultimate Suite 10 Laitetta 2 vuotta —–| 110€ Normi 199,99€ Virustorjunta ohjelmiston asennus asiakkaan puolesta kotkan alueella 25€ (sisältää järjestelmän tarkistuksen)

Continue Reading

Windows 7 tuki päättyy 14.1.2020

Microsoft sitoutui tarjoamaan kymmenen vuotta tuotetukea Windows 7:lle, kun se julkaistiin 22.10.2009. Tämä kymmenen vuoden ajanjakso on nyt päättynyt, ja Microsoft on lopettanut Windows 7:n tuen voidakseen suunnata tukea uudempiin teknologioihin ja mahtaviin uusiin kokemuksiin. Windows 7 -tuen päättymispäivä oli 14.1.2020. Kyseiselle tuotteelle ei ole enää saatavilla teknistä tukea ja Windows Updaten päivityksiä tietokoneen suojaamiseksi. Microsoft suosittelee vahvasti, että siirryt Windows 10:n käyttöön välttääksesi tilanteita, joissa tarvitset sellaista palvelua tai tukea, jota ei enää ole tarjolla. Windows 7 päivitys Windows 10 järjestelmään maksaa vain yhden työtunnin veloituksen, vielä tällä hetkellä voi päivittää nykyisen järjestelmän uudempaan ilman että menettää ohjelmia / tiedostoja, poislukien tietenkin ohjelmat jotka eivät tue Windows 10 järjestelmää,… Read More

Continue Reading